Wino Barcaroli Montepulciano d`Abruzzo
#Włochy, #czerowne, #wytrawne, #czereśnia, #masywność, #szczodrość, #miękka tanina, #na co dzień, #do książki, #randka, #do obiadu, #kobieca dusza
- Producent: Wina Ciu Ciu
- kolor: Wina czerwone
- rodzaj: Wina wytrawne
- rocznik: 2019
- kraj: Wina Włochy
- region: Abruzzo
- subregion: Montepulciano d`Abruzzo DOC
Ogólnie
Montepulciano z Abruzji może być supermarketowym cieniem wina albo prawdziwą bombą owocu, a przez to przyjemności z picia. Barcaroli kulminuje czereśnią, owocem leśnym, dymem, wanilią. Operuje niską kwasowością i delikatną taniną. Wygrywa szczodrością, mocą, dobrą prostotą i czystością. Trochę jak kuchnia babci — może to nie gwiazdkowa restauracja w centrum stolicy, ale i tak poycha. W dodatku za darmo /tutaj: prawie za darmo ;)/
Szczegółowo
- cielistość: Siłownia przynajmniej trzy razy w tygodniu dobrze zbudowane
- styl wina: Dziecko słońca rozgrzane konfiturowe skoncentrowane
- taniny: Ot w standardzie przyjemne jak to w mocniejszej herbatce
- alkohol: 13%
- pojemność: 750 ml
- typ i czas zbioru: zbiór ręczny
- winifikacja: w kadziach ze stali nierdzewnej
- dojrzewanie: w kadziach ze stali nierdzewnej
- zamknięcie: korek
-
Chmura potrzeb
Jak i z czym?
- NAJLEPIEJ PASUJE DO:
-
temperatura podawania 16-18 st. C
-
dekantacja / karafowanie Nie
-
potencjał dojrzewania do 4 lat w piwnicy