Wino Caparzo Brunello di Montalcino

#Włochy, #czerwone, #wytrawne, #malina, #anyż, #równowaga, #miękkość, #do książki, #uroczystość, #koneser, #piwniczka, #prezent

Wino Caparzo Brunello di Montalcino
Wino Caparzo Brunello di Montalcino
Dostępność: Kilka szt. w magazynie
Koszt dostawy: od 22 zł
Wysyłka: wino zamówione do 13, zostanie wysłane jeszcze dziś
Cena: 168,00 zł 168.00
ilość szt.
Zyskujesz 10 pkt [?]
dodaj do schowka

Ogólnie

Wyrafinowane Brunello, oddające styl Caparzo i charakter rocznika. Nuty wiśni, czerwonej porzeczki, granatu, malin. W tle anyż, tytoń i dym. Czysta, ale zrównoważona rasowa kwasowość, miękkość owocu, słodka tanina. W kontakcie z tlenem wino nabiera jedwabistego charakteru, krągleje, odsłaniając w pełni swoją prawdziwą tożsamość – elegancję.

  • Producent: Caparzo
  • kolor: czerwone
  • rodzaj: wytrawne
  • rocznik: 2011
  • kraj: Włochy
  • region: Toskania
  • subregion: Brunello di Montalcino DOCG

Szczegółowo

  • cielistość: Ani chuchro ani siłacz ot jak sąsiad spod szóstki
  • styl wina: Poukładane dojrzałe wielowymiarowe
  • taniny: Ot w standardzie przyjemne jak to w mocniejszej herbatce
  • alkohol: 13.5%
  • pojemność: 750 ml
  • typ i czas zbioru: zbiór ręczny
  • winifikacja: winifikacja wstępna przez 7 dni w temperaturze kontrolowanej 28-30 st. C kontakt ze skórkami przez 10 do 15 dni. Fermentacja malolaktowa w temeperaturze kontrolowanej 20-24 st. C
  • dojrzewanie: 2 lata w beczkach ze słoweńskiego i francuskiego dębu następnie 4 miesiące w butelce
  • zamknięcie: korek
  • kwasowość: 5 g/l
  • gleby: piaski gliny kamienie
  • Chmura potrzeb
    • ciekawego wielowymiarowego takiego o którym da sie pogadać
    • chcę odłozyć wino do piwnicy
    • mam kominek fotel dobrą książkę a wina nie
    • uroczysta śniadanie/obiad/kolacja – niepotrzebne skreślić
    • prezentu szukam

Jak i z czym?

  • NAJLEPIEJ PASUJE DO:
    dziczyzna
    dziczyzna
    wołowina
    wołowina
    baranina
    baranina
    sery długodojrzewające
    sery długodojrzewające
    jagnięcina
    jagnięcina
    grzyby
    grzyby
  • temperatura podawania
    temperatura podawania 18 C
  • dekantacja / karafowanie
    dekantacja / karafowanie 1h
  • potencjał dojrzewania
    potencjał dojrzewania do 15 lat w piwnicy

Opinie o produkcie

DODAJ SWOJĄ OPINIĘ

Ocena: 0
Submit
Producent

Producent

Caparzo

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl