Wino Koyle Carmenere Gran Reserva
#Chile, #czerwone, #wytrawne, #jeżyna, #śłiwka, #skóra, #czekolada, #do książki, #do obiadu, #koneser, #kobieca dusza, #ziąb
- Producent: Wina Koyle
- kolor: Wina czerwone
- rodzaj: Wina wytrawne
- rocznik: 2016
- kraj: Wina Chile
- region: Colchagua Valley
- subregion: Colchagua
Ogólnie
Klasyczny Carmenere — jest jeżyna, śliwka, sporo nut czekolady, tytoniu, pieprznej pikantności, skóry, dymu i kawy. Średnia budowa, miękka tanina, przyjemna krągłość. Wszystko zachowuje soczystość, pijalność i elegancję.
Szczegółowo
- cielistość: Ani chuchro ani siłacz ot jak sąsiad spod szóstki
- styl wina: Poukładane dojrzałe wielowymiarowe
- taniny: Ot w standardzie przyjemne jak to w mocniejszej herbatce
- alkohol: 14%
- pojemność: 750 ml
- typ i czas zbioru: zbiór ręczny
- winifikacja: W kadziach ze stali nierdzewnej. Maceracja przez 5 dni w temp. 10 st. C. Winifikacja w temperaturze kontrolowanej 24-26 st. C
- dojrzewanie: 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego
- zamknięcie: korek
- cukier resztkowy: 2.2 g/l
- kwasowość: 3.25 g/l
-
Chmura potrzeb
Jak i z czym?
- NAJLEPIEJ PASUJE DO:
-
temperatura podawania 16-18 st. C
-
dekantacja / karafowanie 1h
-
potencjał dojrzewania do 4 lat w piwnicy